Minden egy helyen.

Rosszul teljesít bányában az új Intel GPU

Módosítva:

Alig jelent meg a boltok polcain, máris láthatjuk hogyan teljesít bányában az Intel új kártyája, az Arc A380. A tesztet a Red Panda -tól láthattuk és az első benyomás egyáltalán nem jól sikerült.

Arc A380
Forrás: mydrivers.com

Rögtön a teszt elején kiderült, hogy Windows alatt nem fogható be Ethereum bányászatára a 6 GB memóriával szerelt kártya, ugyanis a kártya az 1/6-od részét azonnal lefoglalja, így pont nem elég a DAG fájl legenerálásához. Ez még sok vizet nem is zavar a közelgő Merge miatt.

Annak ellenére, hogy a kártya gamereknek lett tervezve, a Nanominer 3.7.0 verziója már támogatja az Intel új kártyáját egyenlőre ethash és etchash algoritmuson.

A kártya 10.2 MH/s-re volt képes 75 watt fogyasztással Ethereum Classic érmére állítva.

Ez 0.136 MH/s-t jelent wattonként.

Azt fontos megjegyezni, hogy az MSI Afterburner egyenlőre nem támogatja a kártyát, így a tesztet Overclock (OC) beállítás nélkül lehetett csak elvégezni.

Az elsődleges bejelentések alapján a kártya csak Kínában lett volna elérhető, de a Intel legutóbbi bejelentése szerint Európában is értékesítésre fog kerülni. Egyébként a kártya ára, az ITX (1 ventilátoros) kivitel esetében $140, a 2 ventilátoros modellnél $240. Ez magyar forintra átszámolva, első esetben 56 000ft, míg a másik 96 000ft.

Kíváncsian várjuk hogyan teljesít OC beállítással, valamint más algoritmusokon is.

Hibát találtál?

Jelentsd nekünk!

Kérdésed van?

Várunk közösségünkbe!

A banyaszbazis.hu minden tartalma ingyenes!

Ne maradj le semmiről!

Hetente 1-2 alkalommal ingyenesen küldünk neked egy összefoglalót a legfontosabb eseményekről, hírekről és legjobb lehetőségekről.