Minden egy helyen.

Revolut bemutatása

Módosítva:

revolut logo

A Revolut egy digitális pénzügyi szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén és gyorsan kezeljék pénzüket bárhol a világon. A mobilalkalmazás segítségével pénzt küldhetnek és fogadhatnak, virtuális vagy fizikai kártyával fizethetnek bármelyik boltban, valamint ATM-ből készpénzt vehetnek fel. A Revolut lehetővé teszi az online fizetéseket, valamint az Apple Pay és a Google Pay használatát is.
A Revolut alkalmazás további előnye, hogy segít a felhasználóknak költségeik nyomon követésében és kezelésében.

Összességében a Revolut egy innovatív digitális pénzügyi szolgáltatás, amely kényelmes, gyors és hatékony megoldást nyújt a pénzügyeink kezelésére.


Miért ajánljuk Revolut -ot?

Könnyen és egyszerűen használható a mindennapokban, ingyenes és költséghatékony a használata, valamint azonnali pénzküldés Revolut felhasználók között.

A Revolut legnagyobb előnye, hogy gyorsan, egyszerűen és jó áron válthatunk devizát. Használatával gyakorlatilag pillanatok alatt válthatunk dollárt, eurót, forintot, vagy bármit amit szeretnénk. A váltás középárfolyamon történik, ezért jobb a váltási árfolyam, mint a legtöbb kereskedelmi banknál.

Egyszer használatos virtuális kártya
A Revolut alkalmazás minden egyes tranzakció előtt egy új, ideiglenes kártyaszámot generál. Ez azt jelenti, hogy minden egyes tranzakcióhoz külön kártyaszámot használhatunk. Ez segít minimalizálni a csalás és az adathalászat kockázatát.


Nincs még Revolut számlád?

Szeretnél Revolut felhasználó lenni? Használd ki az új felhasználóknak járó ajándékokat! Megmutatjuk neked, hogy milyen lehetőségek vannak, amelyekkel jutalmakat szerezhetsz. Bizonyos feltételek teljesítése esetén $20 értékben adunk neked Litecoin-t!

Hírlevelünkben több információt kaphatsz az aktuális lehetőségekről.

Aktuális lehetőségek!
Iratkozz fel a hírlevelünkre és megkapod tőlünk a legjobb lehetőségeket!

Mire használjuk?

Számomra a Revolut egy közvetítő a magyar bankszámlám és a különböző platformok között. A Revolutot használom a beutaláshoz és kiutaláshoz, és devizaváltáshoz. Így egyszerűen mozgathatom a pénzem a kriptovaluták világa és a hagyományos pénzrendszer között.

Kereskedésről fontos tudnivalók

Ha Revolut-on szeretnél kereskedni, tehát tőzsdézni (részvényeket venni és eladni), valamint kriptovalutákkal kereskedni, fontos, hogy tisztában legyél a következőkkel!

 • A Revolut a felületet adja a kereskedéshez, de nem ő végzi el a tényleges vásárlást vagy eladást, hanem egy másik félnek, egy kereskedői cégnek adja ezt át.
 • Akár részvényeket, akár kriptovalutákat veszel, azt nem piacról veszed meg és nem te fogod birtokolni azokat! Te igazából az árfolyamokat vásárlod, azokkal kereskedsz. Tehát a brókercég veszi meg ezeket a részvényeket, kriptovalutákat és utána ők azoknak az árfolyamát értékesíti (ezeket hívják OTC brókereknek). Ezért van az, hogy nem a piaci árfolyamon veszel és adsz el, hanem mindig afelett vagy alatta, a különbség lesz a kereskedő cég haszna.
 • Mivel nem te birtoklod ezeket, ezért nem tudsz részvényeket másik tőzsdei kereskedői szolgáltatóhoz transzferálni, vagy a kriptovalutákat nem tudod saját tárcában biztonságosan tárolni, stb.
 • Éppen ezek miatt nem szoktak komolyabb befektetők Revolut-on kereskedni. Forrás: link

Kripto tranzakció

Napjainkban már küldhetünk és fogadhatunk bizonyos kriptovalutákat kripto- hálózaton keresztül, így a Revolut elérhetővé tette a kripto tranzakciókat. Jelenleg olyan érmék küldését teszik lehetővé mint például:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • Polkadot
 • Solana
 • stb.

A Revolut kripto tárcacímet biztosít számunkra, amelyet megtekinthetünk az alkalmazásban. Segítségével néhány kriptovalutát és stabilcoint fogadására is lehetőségünk van. Jelenleg a Bitcoin és Ethereum hálózat érhető el, így csak ezen a két hálózaton keresztül fogadhatunk.

 • Bitcoin (Bitcoin)
 • Ethereum (ERC20)
 • Polygon (ERC20)
 • USDT (ERC20)
 • USDC (ERC20)

Az Ethereum és a Bitcoin hálózat bizonyos időszakokban költséges váltasztás lehet, valamint a Revolut nem a legjobb áron váltja a kriptovalutát hagyományos pénzeszközökre, így jelenleg jobb választás lehet – ha egy kriptotőzsdén adjuk el a kriptovalutákat és a SEPA utalást választjuk.
Várjuk hogy elérhető legyen a Litecoin (LTC) és a Litecoin hálózat be- és kifizetés. 🙂

Befizetés Revolutra

A Revolutra könnyedén feltölthetünk bankkártyával vagy utalással. Fontos, hogy a Revolut és a feltöltésre használt bankkártya azonos név alatt szerepeljen. A Revolut ellenőrzi és megtagadhatja a befizetéseket!


költségek nyomon követése a Revolut alkalmazásban..

Tudatos pénzköltés és kiadások nyomon követés fontossága

Az pénzügyi felelősségvállalás alapvető része az egészséges pénzügyi életnek. A tudatos pénzköltés nem csupán egy jó szokás, hanem egy életmód is egyben. Az, hogy hogyan kezeljük a pénzünket, alapvetően meghatározza anyagi biztonságunkat és jövőbeli terveink megvalósítását. Egyik kulcseleme ennek a folyamatnak a kiadásaink nyomon követése.

A kiadásaink nyomon követése elsőre talán időigényesnek tűnhet, de hosszútávon rendkívül előnyös. Egy pénzügyi napló vezetése lehetővé teszi számunkra, hogy lássuk, hova kerül minden fillérünk, és így pontosan felmérhessük a kiadásaink terjedelmét, hogy könnyebben megállapítsuk, mely területeken lehet takarékoskodni vagy hatékonyabban gazdálkodni.

A tudatos pénzköltés azt jelenti, hogy tisztában vagyunk azzal, mire költjük a pénzünket, és tudatos döntéseket hozunk a kiadásaink terén. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy elkerüljük az impulzív vásárlásokat, és inkább azokra a dolgokra koncentráljunk, amelyek valóban fontosak számunkra. Egy jól vezetett pénzügyi napló segít abban is, hogy felismerjük a felesleges kiadásokat, és ezáltal növeljük megtakarításainkat.

Fontos megérteni, hogy a tudatos pénzköltés nem azt jelenti, hogy mindenféle élvezettől meg kell fosztanunk magunkat. Inkább arról van szó, hogy okos döntéseket hozzunk a pénzügyeink terén, és kizárjuk azokat a felesleges költekezéseket, amelyek nem szolgálják hosszútávú pénzügyi céljainkat.

Hibát találtál?

Jelentsd nekünk!

Kérdésed van?

Várunk közösségünkbe!

A banyaszbazis.hu minden tartalma ingyenes!

Ne maradj le semmiről!

Havonta 1-2 alkalommal ingyenesen küldünk neked egy összefoglalót a legfontosabb eseményekről, hírekről és legjobb lehetőségekről.