Minden egy helyen.

Megfelelő körülmények – Tervezés

Módosítva:

A bányászgépek üzemeltetése során fontos figyelembe venni a környezeti körülményeket, mivel azok jelentősen befolyásolhatják az eszközök működését és élettartamát. A megfelelő körülmények között üzemeltetett gép hatékonyan, biztonságosan és folyamatosan üzemelhet. Minden bányásznak fontos feladata: az ideális körülmények biztosítása.

Víztől – párától – portól mentes – zárt helység

A bányászgép egy elektronikai eszköz, így óvni kell a víztől-párától. Ez fontos nézőpont a gépünk helyének eldöntésében.

  • Ne üzemeltessünk a szabad ég alatt! Minden esetben zárt/zárható helységben, könnyen hozzáférhető pozícióban legyen a gépünk.
  • Száraz helyen legyen. Ne legyen párás helységben! Ne legyen közvetlen vízforrás közelében(csap, mosogató, stb).
  • Ne legyen a gépünk ablak/tetőablak alatt!
  • Ne legyen közvetlenül a földön.

+ Biztosítható legyen a szellőztetés. (nagyobb gépparkoknál ajánlott)
A gép által termelt hő miatt, a környezeti hőmérséklet megemelkedik, ez csökkenti a gép hűtésének hatékonyságát.

Figyelembe kell venni, hogy a gép hangot és esetekben fényt ad ki. („Zúgnak a ventilátorok„, világít a visszajelző LED, stb) Ez is egy fontos nézőpont a hely megválasztásában. Találkoztam már olyannal, aki egy szobában aludt a gépével, de ez a ritkább eset, legtöbbünket zavar a folyamatos – monoton hang.

Por: Célszerű a gépet pormentes környezetben tartani. A por bele/rá-kerül a gépre, a hűtőbordákon megtapadva csökkenti a hőleadási képességet! Érdemes időnként kifújni a belekerült port.

A családi házban történő üzemeltetésnél fontos, hogy a gép ne legyen elérhető a kisgyermek számára! A forgó ventilátorok és az áram veszélyforrás!!

Jó körülmények

Környezeti hőmérséklet

A gép számára az 10 – 30 °C közötti hőmérséklet a legideálisabb. (Nem keverendő a kártyák hőmérsékletével!)

Stabil és folyamatos áram és internet

Áram: Szükséges a korszerű és biztonságos áramhálózat. Nem üzemi méretekben történő bányászat esetén elég a háztartásban használt rendszer hagyományos biztonsági berendezésekkel!

Fordítsunk külön figyelmet a földelésre.

Fontos, hogy ne a legolcsóbb és legsilányabb minőségű hosszabbítóval oldjuk meg az áram elvezetését. Vegyük figyelembe, hogy a hosszabbító gyártója, mekkora maximális teljesítményhez ajánlja a termékét. Létezik túlfeszültség védelmes hosszabbító, amely véd a túlfeszültségek ellen, és megakadályozza a csatlakoztatott eszközök károsodását. Van aki ajánlja, van aki nem. Én használok ilyet (10ezer forintos kategória), de semmilyen tapasztalatom nincs vele kapcsolatosan.

Internetkapcsolat: Szolgáltató szerint nem szeretnék állást foglalni. A bányászgép működéséhez, nem gyors internetkapcsolatra van szükség, hanem folyamatosra. Stabilitás a legfontosabb nézőpont!

Fontos, hogy a bányagép vezetékes internet kapcsolattal a legbiztonságosabb és legstabilabb. Beállítható a wifi kapcsolat is, de több esetben okozott már problémát a vezeték nélküli kapcsolat.

Végszó

A hatékony kriptovaluta bányászat érdekében fontos biztosítani a megfelelő hardvert, hűtést, internetkapcsolatot és szoftvert, valamint megfelelő helyszínt és – lehetőségeinkhez mérten – energiamegtakarító megoldásokat használni.

Kapcsolódó bejegyzések

Legutóbbi bejegyzések
(GPU bányászat – Érmék kategória)

Hibát találtál?

Jelentsd nekünk!

Kérdésed van?

Várunk közösségünkbe!

A banyaszbazis.hu minden tartalma ingyenes!

Ne maradj le semmiről!

Havonta 1-2 alkalommal ingyenesen küldünk neked egy összefoglalót a legfontosabb eseményekről, hírekről és legjobb lehetőségekről.