Minden egy helyen.

Kriptovaluta vásárlás

Módosítva:

Bevezetés

A kriptovaluták iránti érdeklődés folyamatosan növekszik mind a kis- és nagybefektetők körében. Egyre többen szeretnének Bitcoin, Ethereum vagy más kriptoeszközt vásárolni. A kriptovaluta vásárlás kezdőként egy bonyolult és átláthatatlan folyamatnak tűnhet, de ebben a bejegyzésben összeszedjük az összes fontos tudnivalót. Ismertetjük a 3 legnépszerűbb formát és kifejtjük az előnyöket és hátrányokat.


Vásárlás kriptotőzsdén

A hétköznapi felhasználók számára a leggyorsabb, legkényelmesebb és legolcsóbb választás.

Egy kriptotőzsdén gyakorlatilag a kanapénkon ülve vásárolhatunk és eladhatunk a különböző érmékből. A kriptovaluta tőzsdéket egy számítógéppel vagy mobiltelefonnal könnyedén elérhetjük. A legtöbb saját mobil alkalmazással is rendelkezik.

Mi a kriptotőzsde?

Kezdőknek és általánosságban is a Binance kriptotőzsdét szoktuk ajánlani. A Binance rendkívül sok szolgáltatást nyújt a felhasználóinak, ami a legtöbb érdeklődőt kiszolgálja.

Binance

A Binance nemcsak a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, de egyben az egyik leginnovatívabb és legbefolyásosabb szereplője a globális kriptopiacnak. 2017-ben alakult Changpeng Zhao (CZ) vezetésével. A cég gyorsan növekedett és hatalmas népszerűségre tett szert a kriptopénzek közösségében. A Binance alapértéke a felhasználók szolgálata és elégedettsége, valamint a legfejlettebb technológia alkalmazása a kriptovaluta kereskedelemben. Kiemelkedő figyelmet fordítanak a biztonságra és a felhasználóvédelemre.

A Binance saját kriptovalutát is kibocsátott, amelyet BNB-nek neveznek. A BNB, a Binance ökoszisztémájában számos célra használható, például a tranzakciós díjak kifizetésére és más kedvezményekre. Célszerű minimális BNB-t tartani a Binance-en, ekkor a tranzakciós díjak ebben kerülnek megfizetésre. Így még alacsonyabb költségekkel kereskedhetünk.

Binance szolgáltatásai

Spot kereskedés: Ez a leggyakoribb típusú kereskedés, ahol a felhasználók közvetlenül vásárolhatnak és eladhatnak kriptopénzeket – aktuális áron. A kezdő felhasználóknak ezt ajánljuk!

További szolgáltatások:

  • P2P kereskedés
  • Margin – Futures kereskedés
  • Kereskedő robot
  • Liquidity Farming

Még több kriptotőzsde

A népszerűbb kriptovaluták elérhetőek a Binance-en, de előfordulhat, hogy a kiszemelt nem található a kínálatban. Minden kriptotőzsde más és más kriptovaluták kereskedését teszi lehetővé. A CoinMarketCap minden érménél megjeleníti, hogy hol lehet kereskedni.
Ismerd meg a CoinMarketCap oldalát!

 A CoinCash-nél a Bitcoinnal együtt már több, mint 120 kriptovalutát lehet venni és eladni, banki átutalással vagy készpénzért.

Szerezz 25% kedvezményt a díjakból. 

Használd a ‘BanyaszBazisos_ujugyfel25‘ meghívót a kedvezmény érvényesítéséhez.


Regisztrálj a legnépszerűbb kriptotőzsdékre! Tekintsd meg a Linkgyűjteményt és szerezz kedvezményeket és ajándékokat.

Vásárlás kripto ATM-el

A kripto ATM-ek nem csak a fantáziáinkban léteznek. Szerte a világon, beleértve Magyarországot is, egyre elterjedtebbé válnak ezek az ATM-ek, amelyek lehetővé teszik a fizikai (fiat) pénzváltást kriptovalutára és fordítva. Hasonlóképpen működnek, mint a hagyományos bankautomaták, de itt a pénzt digitális eszközre válthatjuk át. Az egyszerű használat és a fizikai jelenlét lehetősége segít megérteni a kriptovaluták alapjait és biztonságos tranzakciókat végrehajtani. A használatával kezdők is könnyedén vásárolhatnak vagy adhatnak el kriptovalutákat.

Az elterjedése világszerte rohamosan növekszik. Egyre több országban találhatóak ilyen automaták, és a számuk folyamatosan növekszik. Az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában egyaránt megtalálhatók, és egyre több vállalkozás terjeszti ki a szolgáltatását új piacokra. Ezáltal a kriptovaluták fizikai elérhetősége folyamatosan növekszik, ami segíti a szélesebb körű elfogadást és használatot.

Típus

Többféle típussal rendelkezhetnek, amelyek különböző szolgáltatásokat kínálnak. Egyes ATM-ek kizárólag a kriptovaluta vásárlását támogatják, míg mások lehetővé teszik az eladást is. Ezen kívül léteznek olyan ATM-ek, amelyek lehetővé teszik a kriptovaluta átutalását más felhasználók között, így közvetlenül lehet tranzakciókat végezni az automatán keresztül.

Elhelyezkedés

A kripto ATM-ek általában olyan társadalmi helyeken találhatók, mint bevásárlóközpontok, kávézók vagy más forgalmas helyek. Az ilyen helyek kiválasztása célja, hogy a kripto ATM-ek könnyen hozzáférhetőek legyenek a felhasználók számára. Az embereknek így lehetőségük van a mindennapi tevékenységeik során kényelmesen és gyorsan kriptovalutákat vásárolni vagy eladni.

Díjak és jutalékok

Az ATM-ek díjakat számolnak fel a tranzakciókért. Ezek a díjak általában a tranzakció összegének egy bizonyos százaléka. A díjak és jutalékok mértéke változhat az ATM típusától és az üzemeltetőtől függően. Ezért fontos, hogy tájékozódj a konkrét kripto ATM díjairól mielőtt tranzakciót hajtasz végre. Némelyik megjeleníti a díjat a kijelzőn, így a felhasználó tisztában lehet a költségekkel még a tranzakció előtt.


Vásárlás készpénzért felhasználóktól

A készpénz hosszú ideje az egyik legelterjedtebb fizetési forma volt a világban. Az emberek megszokták a kézzelfogható pénz használatát, mivel ez a módszer elterjedt és megbízhatónak tűnik. Azonban a kriptovaluták megjelenése új perspektívát adott a pénzügyi tranzakcióknak.

A készpénzért történő kriptovaluta vásárlás számos előnnyel járhat. Először is, ez a módszer lehetővé teszi a privát szférád megőrzését. Mivel a kriptovaluták tranzakciói kriptográfiával védettek, a felhasználók személyes adatai és pénzügyi információi védelmet élveznek.

Másodszor, lehetővé teszi a hagyományos pénzügyi intézmények elkerülését. Sokan keresik a lehetőséget arra, hogy elkerüljék a bankokkal való tranzakciókat és a hozzájuk kapcsolódó díjakat és korlátokat.

Harmadszor, lehetőséget nyújt azoknak az embereknek, akik nincsenek banki szolgáltatásokhoz hozzáférve. Világszerte sok ember nem rendelkezik bankszámlával, és így nem tud hagyományos pénzrendszerben pénzt küldeni vagy fogadni. A kriptovaluták lehetővé teszik számukra, hogy részt vegyenek a digitális gazdaságban és pénzt küldjenek, fogadjanak.

Hibát találtál?

Jelentsd nekünk!

Kérdésed van?

Várunk közösségünkbe!

A banyaszbazis.hu minden tartalma ingyenes!

Ne maradj le semmiről!

Hetente 1-2 alkalommal ingyenesen küldünk neked egy összefoglalót a legfontosabb eseményekről, hírekről és legjobb lehetőségekről.