Minden egy helyen.

Kaspa (KAS) bemutatás és bányászat

Módosítva:

Kaspa logo

Mi a Kaspa?

A Kaspa egy Proof of Work (PoW) kriptovaluta, amely a PHANTOM GHOSTDAG (egy DAG forma) protokollt valósítja meg.

A Kaspa egyedülálló abban, hogy magas blokk létrehozási aránnyal működik, miközben megőrzi a Proof of Work környezet által adott biztonságot. A Kaspa főhálózat jelenleg 1 blokk / másodperc sebességgel működik. Ez azt jelenti, hogy minden másodpercben egy blokk jön létre, ami tartalmazza a hálózaton létrejött tranzakciókat. A Bitcoin hálózatán 10 percenként, vagyis 600 másodpercenként jön létre egy blokk, és kapcsolódik a blokklánchoz. A tranzakció teljesülési ideje – a blokkidő függvénye, ebből adódóan a Kaspa hálózatán indított tranzakciók szinte azonnal teljesülnek. (10 megerősített blokk szükséges)

A fejlesztők dolgoznak a 10 blokk / másodperc sebességen, ami – elmondásuk szerint – technikailag meg is valósítható.

A Bitcoinnal kapcsolatos egyik probléma, amelyet a Kaspa igyekszik megoldani, az, hogy az árva blokkok gyakorisága miatt egy tranzakció módosításához a támadónak valamivel kevesebb blokkot kell létrehoznia, mint a becsületes hálózatnak. Tehát egy 51%-os támadáshoz valójában kevesebb, mint 51% hashrate szükséges.

A Kaspaa többi blokklánctól eltérően – nem hagyja el a párhuzamosan létrehozott blokkokat, hanem lehetővé teszi hogy egymás mellett létezzenek. A legtöbb blokklánc úgy épül fel, hogy a blokkok egymást követően helyezkednek el, és minden blokk hivatkozik az előtte lévő blokkra. A Kaspa fejlesztői ezt úgy oldották meg, hogy a párhuzamosan létrehozott blokkok több blokkra is hivatkozhatnak visszamenőleg a Genesis blokkig. Ezt a megoldást blockDAG -nak nevezik.

Forrás: PHANTOM GHOSTDAG WHITEPAPER

A blockDAG nagymértékben javítja a skálázhatóságot, ami sok kriptopénz hálózatánál problémát jelent. A blockDAG működése nem jár kompromisszumokkal a biztonság és a decentralizáció terén. Tudj meg többet a Kaspa-ról.

Kaspa hivatalos weboldal: LINK
Kaspa Telegram: LINK
Kaspa Discord: LINK

Kaspa-ról részletesen: Kaspa Wiki
Gyakran Ismételt Kérdések: Kaspa (GyIK)

Kadena vs. Kaspa

Rövid kutatás után észrevettük, hogy a Kadena és a Kaspa is a skálázhatósági (méretezhetőségi) problémákra kínál megoldást elsődlegesen. Ebből következik, hogy gyakran említik őket riválisként, főként külföldi fórumokon. A Bányász Bázis meglátása az, hogy nem szabad a két projektet ellenségként feltüntetni, mivel mindkettő a saját megoldását használva tesz azért, hogy problémát oldjon meg.

Biztonság és decentralizáció: Ebben a tekintetben mindkettő projektet egyenrangúként kezelhetjük. Mindkettő élvezi a Proof of Work adta biztonságos környezetet.

Intelligens szerződések (smart contract): A Kadena előnyösebb pozícióban van (hiszen lehetővé teszi, és használja is), a Kaspa ‘egyenlőre’ nem támogatja az okosszerződések telepítését.
Az intelligens szerződések – a Kaspa fő-fejlesztői szerint – Layer2-es megoldásként valósulhat meg a jövőben.

Bányászat tekintetében: Kaspa, valamint a Kadena is Proof of Work konszenzus mechanizmussal működik. A lényeges különbség a bányászati algoritmusban keresendő. A Kadena kizárólag ASIC bányászati berendezéssel bányászható. A Kaspa-t korábban ASIC ellenálónak ismertük, de 2022 végén – 2023 elején elkezdtek megjelenni az olyan ASIC gépek, amelyek képesek Kaspa bányászatára.

Coin specifikációi

  • Max kínálat: 28 704 026 601 KAS

További adatok

Wallet

Kaspa tárolására több lehetőség is rendelkezésünkre áll. Az egyszerűség kedvéért a webböngészőn keresztül használható walletet ajánljuk.

Használata rendkívül egyszerű, itt érhető el.

Elérhető tőzsde

A Kaspa (KAS) az alábbi kriptotőzsdéken vásárolható vagy adható el:

Regisztrálj a legnépszerűbb kriptotőzsdékre! Tekintsd meg a Linkgyűjteményt és szerezz kedvezményeket és ajándékokat.

Bányász program

Nvidia és/vagy AMD: lolminer, gminer, bzminer

Bányász pool

A Woolypooly bányász pool használatát ajánljuk.

Csatlakozás a pool-hoz:

stratum+tcp://pool.eu.woolypooly.com:3112
vagy
pool.eu.woolypooly.com:3112

Solo:
stratum+tcp://pool.eu.woolypooly.com:3113
vagy
pool.eu.woolypooly.com:3113

Overclock (OC) beállítás

A KHeavyHash: mag (core) igényes algoritmus. Az OC beállításnál arra kell figyelnünk, hogy sok mag (core) és feszültség szükséges, gyakorlatilag nulla memóriával. Ez az algoritmus a videókártya processzorát használja, mintsem a memóriáját. Ennek köszönhetően hatékonyan bányászható együtt egy memória igényes algoritmussal.

Dual bányászat

A Woolypooly bányászati társulás lehetőséget ad DUAL bányászatra, vagyis együttesen bányászható ETC, ETHW, ETHF coinokkal.

A HeroMiners poolon elérhető a ERGO + KASPA is.

Triple bányászat

A Kaspa hármas bányászatban is elérhető. Az alábbi érmékkel kombinálható hatékonyan:

  • Ethereum Classic (ETC) + Kaspa (KAS) + Zilliqa (ZIL)
  • Ergo (ERG) + Kaspa (KAS) + Zilliqa (ZIL)
  • Conflux (CFX) + Kaspa (KAS) + Zilliqa (ZIL)

GMiner 3.31 verzió!

Kizárólag spekulatív jelleggel ajánljuk ennek az érmének a bányászatát!

Jó szerencsét kívánunk!

A banyaszbazis.hu minden tartalma ingyenes!
Támogatási lehetőség:
Bányász BázisKAS wallet: kaspa:qrrnxhxhp9qmcys7pvvm2k8yyuwvpmfshrf420vh8xju5fvlvaygv22wq67kx

A megjelenített adatok rögzítésének dátuma: 2022.12.27.

Legutóbbi bejegyzések
(GPU bányászat – Érmék kategória)

Hibát találtál?

Jelentsd nekünk!

Kérdésed van?

Várunk közösségünkbe!

A banyaszbazis.hu minden tartalma ingyenes!

Ne maradj le semmiről!

Hetente 1-2 alkalommal ingyenesen küldünk neked egy összefoglalót a legfontosabb eseményekről, hírekről és legjobb lehetőségekről.