Minden egy helyen.

Bányászat kalkulátor bemutatása – Tervezés

Módosítva:

Kalkulátorok a dollár nyomában.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a legnépszerűbb bányászati kalkulátorokat, amelyeket mi is használunk. A kalkulátorok használatával átfogó képet kaphatunk a bányászati hozamokról és kiadásokról.

Mennyire megbízható?

A kalkulátorok csak tájékoztatásként tekintendők.
(Az ott megjelenő értékeket kezeljük fenntartásokkal!)

A legtöbb kalkulátor tévedhet a megjelenített értékekkel kapcsolatban, hiszen megannyi befolyásoló tényező miatt (nehézség, árfolyam, fogyasztás, szerencse, stb) nincs könnyű dolguk a pontos értékek meghatározásában és számolásában. Amennyiben a kalkulátorok adta információkra támaszkodva hozzuk döntést, készüljünk fel arra, hogy az esetek többségében nem úgy fog „kijönni a matek”, mint ahogy azt először számoltuk.

Ennek ellenére a kalkulátorok hasznosak a felhasználók számára, hiszen viszonyítási alapot adnak!

Minerstat

A Minerstat egy bányászati platform, amely különféle megfigyelési lehetőségeket és szoftvereket kínál bármilyen bányászati ​​eszközhöz (GPU/Asic).

Nem használom, és nem is ajánlom a Minerstat rendszerét. Ebben a bejegyzésben kizárólag a kalkulátor kerül bemutatásra.

Egyszerűen megadhatod a hardvereket, ezután a Minerstat összesíti az adatokat. A hardverek megadását követően az ‘Edit‘ gombra kattintva lehet korrekciókat megadni. A kalkulátor a megadott és a betáplált adatokból fog számolni, és megjeleníti, hogy milyen hozamokra számolhatunk.

Kereshetsz egy számodra szimpatikus érmére, ezt követően további lehetőségek és adatok állnak a rendelkezésedre.

Megtekintheted a legnépszerűbb hardvereket.

A kalkulátorok csak tájékoztatásként tekintendők.
(Az ott megjelenő értékeket kezeljük fenntartásokkal!)

Ha rendelkezel saját adatokkal, akkor a használat előtt mindig állítsd be az alapbeállításokat, korrekciókat!

WhatToMine

A WhatToMine kalkulátor szintén hardverek(GPU/Asic) alapján mutatja meg az aktuális értékeket. Ki kell választani, hogy milyen hardverből – mekkora mennyiség van a birtokunkban.

Kiterjesztett lehetőséget ad az értékek korrekciójára. Ez abban az esetben hasznos, amikor személyes tapasztalatunk van egy-egy algoritmussal kapcsolatban, és pontos – hiteles – adat(hashrate, fogyasztás) áll rendelkezésünkre.

2CryptoCalc

A 2miners bányász pool saját fejlesztésű kalkulátora. Tapasztalataim alapján a 2CryptoCalc a legpontosabb. Ez a kalkulátor csak az aktuális hozamot jeleníti meg, nem számol a fogyasztással. Hardver vagy hashrate megadásával kerül kiszámításra a 24 órás profit.

Kapcsolódó bejegyzések

Legutóbbi bejegyzések
(GPU bányászat – Érmék kategória)

Hibát találtál?

Jelentsd nekünk!

Kérdésed van?

Várunk közösségünkbe!

A banyaszbazis.hu minden tartalma ingyenes!

Ne maradj le semmiről!

Hetente 1-2 alkalommal ingyenesen küldünk neked egy összefoglalót a legfontosabb eseményekről, hírekről és legjobb lehetőségekről.