Minden egy helyen.

Flux (FLUX) bemutatás és bányászat

Módosítva:

Mi a Flux?

A Flux egy decentralizált Web3 felhő-infrastruktúra, amely felhasználó által működtetett, skálázható és globálisan elosztott számítási csomópontokból áll.

A Flux ökoszisztéma egy számítástechnika és blokklánc szolgáltatási rendszer, amely decentralizált, fejlesztői környezetet kínál. A Flux egy PoW (Proof of Work) hálózaton működő érmét használ az ökoszisztéma működtetéséhez.

Flux ökoszisztéma

A Flux egy felhő alapú decentralizált hálózat, amelyet méretezhető (skálázható) platformok közötti blokklánc alkalmazások felépítésére és telepítésére terveztek.

A hálózat résztvevői számítási erőforrásokat adnak hozzá az ökoszisztéma működéséhez. A számítási erőforrásokat az ökoszisztémán belüli decentralizált alkalmazások (dApps) működtetésére használják. A résztvevő csomópontok kiterjedt hálózatának köszönhetően a Flux nagyszerű platformot kínálhat a dApp fejlesztőknek.

A BaaS koncepción alapul, és számítási erőforrásokat és blokklánc infrastruktúrát biztosít felhő alapú modellen keresztül. Ebben a tekintetben a Flux hasonló az olyan felhőszolgáltatókhoz, mint például az Amazon Web Services (AWS) és a Google Cloud. Ezek a felhőszolgáltatók azonban nem rendelkeznek azokkal a pozitív tulajdonsággokkal, mint amivel a Flux ökoszisztémában találkozhatunk. A Flux szolgáltatásai a blokkláncon alapulnak, ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy élvezze a fokozott biztonságot.

A Flux kapcsolatokat tart fenn más blokkláncokkal, ezek az úgynevezett párhuzamos eszközök (parallel assets), amelyek az ökoszisztéma részét képezik. A mai napig hét párhuzamos eszközt hoztak létre és terjesztettek ki a felhasználók számára.
Ezek a láncok:

 • Ethereum (ETH)
 • Binance Chain (BNB)
 • Kadena (KDA)
 • Solana (SOL)
 • Tron (TRX)
 • Avalanche (AVAX)
 • Ergo (ERG). 
 • További három blokklánclánc csatlakozását is tervezik.

Ennek a többláncos támogatásnak köszönhetően a Flux-on fejlesztett dApp-ok láncok közötti együttműködést biztosítanak. Ezt az interoperabilitástFluxOS , egy elosztott, felhő alapú virtuális operációs rendszer biztosítja, amely összekapcsolja a Flux által támogatott összes platformot.

A párhuzamos eszközök valójában tokenek, amelyek másik blokkláncon lettek létrehozva. Például egy Flux-ETH token az Ethereum blokkláncon létezik, és nem különbözik a lánc többi tokenjétől. Részt vehet az Uniswapon való kereskedésben, egy likviditási poolban, stb. Emellett betartja a blokkláncra vonatkozó összes szabályt.

Ezek a token-ek többféleképpen megszerezhetők, és felhasználhatók a Flux ökoszisztémában. Bármikor átválthatók Flux coin-ra, vagy egy másik hálózaton lévő Flux tokenre a Zelcore alkalmazásban.

flux proof of useful work
A Flux célja, hogy az első blokklánc legyen, amely sikeresen megvalósítja a „ Proof of Useful Work ” programot a Flux hálózat biztonsága érdekében. Forrás: LINK

Flux eredete

A Flux-ot 2018-ban indították el a ZCash (ZEC) fork-ként, amely viszont a Bitcoin (BTC) fork-ja. A projekt indulásakor a ZelCash (ZEL) nevet viselte. Ezt követően, 2021 márciusában a ZelCash nevet – Flux-ra változtatták, a ZEL érmét pedig FLUX-ra.

Az új érme némi zavart okozott, mivel két másik projekt is ugyanazt a rövidítést használja – a Datamine Flux (FLUX), egy decentralizált pénzügyi (DeFi) protokoll, valamint a Flux Protocol (FLUX), egy orákulum-alapú szolgáltatás. Ezek a projektek nem keverendők a fentebb említett Flux-al, valamint az azt megvalósító ökoszisztéma részét sem képezik! Források: FluxEcosystem , FluxWhitepaper , Flux

Linkek:

Flux hivatalos weboldal: LINK
Flux Telegram: LINK
Flux Discord: LINK
Flux Twitter: LINK
Blokklánc kereső: LINK
(Explorer)
FluxWiki: LINK
(Gyakran Ismételt Kérdések)

Adatok

 • Max kínálat: 440 000 000 FLUX
 • Algoritmus: Zelhash [Módosított Equihash (125,4)]
  (ASIC ellenálló: Kizárólag GPU-val bányászható hatékonyan.)
 • Blokkidő: 120 másodperc
 • Blokkjutalom: 37.5 FLUX
  A blokkjutalom a csomópontok (node) és a bányászok között 50-50%-os arányban osztódik, így 18,75 kerül a bányászokhoz, 18,75 a csomópontokhoz.
 • Felezés: 2.5 évente történik a blokkjutalom felezése.
  • Következő felezés: 2025 augusztus

További adatok:

 • Genesis blokk kibányászva: 2018.01.18 (?)
 • Dag méret: 2.9 GB
  Állandó, a Flux Dag fájlja nem növekszik.

Elérhető tőzsde

Minden népszerű kriptovaluta váltón elérhető.

Regisztrálj a legnépszerűbb kriptotőzsdékre! Tekintsd meg a Linkgyűjteményt és szerezz kedvezményeket és ajándékokat.

Binance és a Flux

Mivel a Binance nem teszi lehetővé a tranzakciókat a Flux saját hálózatán, így alternatív megoldásként a KuCoin kriptotőzsdére támaszkodtam. Ezt a váltót mindig szívből ajánlom, nekem már sokszor bizonyított, csak úgy, mint ebben az esetben. A KuCoin kizárólag a Flux saját hálózatán indít tranzakciókat, így közvetlenül a Flux érmét (coin-t) küldhetünk. A Flux saját hálózatán lévő tárcák publikus kulcsai: „t1….”-el kezdődnek.

KuCoin kriptotőzsde és a Flux

Regisztrálj a KuCoin kriptotőzsdére, és kereskedj egyszerűen és gyorsan.

Amennyiben a Binance kriptotőzsdén vásároltunk Flux-ot, az valójában a Binance Smart Chain (BEP20) és Ethereum (ERC20) hálózatokon létező token, ugyanis kifizetést csak ezen a két hálózaton lehetséges. A Binance nem támogatja a Flux saját hálózatán történő ki- és be- utalást! Fontos, hogy mindig győződjünk meg arról, hogy a fogadó tárca kezeli azt a hálózatot, amin küldeni szeretnénk!

Zelcore esetében: A FLUX BSC Token BEP20′ wallet címünkre Binance Smart Chain (BEP20) hálózaton küldjünk. Ezt követően a Zelcore-ban a Fusion nevű alkalmazással átváltható Flux coin-ra, vagy más hálózaton lévő tokenre. Egy váltás legkevesebb, mint 2 FLUX-ba kerül.

Wallet

Több lehetőségünk van tárolásra. Ebben a bejegyzésben kettő tárcát mutatunk be, és a felhasználóinkra bízzuk a döntés meghozását.

 1. Trust Wallet
  Abban az esetben, ha csak tartani szeretnénk, akkor a Trust Wallet mobiltárcát ajánljuk. Kezeli a Flux,
  Binance Smart Chain(BEP20), Ethereum(ERC20) hálózatokat.
 2. Zelcore Wallet
  Amennyiben használni is szeretnénk (pl: (LINK)stake-elni szeretnénk vagy csomópontot (node) futtatni), akkor a Zelcore wallet-re lesz szükségünk. Ez az alkalmazás teszi lehetővé számunkra, hogy kapcsolatban legyünk az ökoszisztémával.

A Zelcore Wallet itt érhető el.

Zelcore Wallet

A Zelcore egy többláncos kriptovaluta pénztárca, több száz kriptovaluta elérését és kezelését teszi lehetővé. Több másik blokklánccal is kommunikál, így rendkívül hasznos eszköznek bizonyulhat a Web3-ban a Flux ökoszisztéma részeként. A Zelcore segít a DeFi elérésében azáltal, hogy több másik hálózattal kapcsolatban van.

Fontos tudnivalók a Zelcore Walletről

 • Elérhető mobil- és asztali- alkalmazásként is.
 • A Zelcore mögött egy magántulajdonban lévő cég áll. (Zelcore Technologies Inc.)
 • A Zelcore pénztárca zárt forráskódú. Nem tudjuk, hogyan építették fel a kódot, tartalmaz-e rosszindulatú folyamatokat, sebezhetőségeket, hibákat, stb. A Zelcore jól működik a gyakorlatban, viszont biztonság szempontból ismeretlennek kezeljük. Ezt érdemes szem előtt tartani, mint negatív tulajdonság, fontosnak tartottuk, hogy megemlítsük.
 • A privát kulcsunk a regisztráció során megadott felhasználónév-ből és jelszó-ból generálódik. Óvjuk ezeket a belépési adatokat, mint a privát kulcsokat.
 • Írjuk le a privát kulcsokat is! A címekhez tartozó privát kulcsokat a Settings > Private Keys menüpontban találjuk.
  Minden címhez egyedi privát kulcsot tartozik, írjuk le azokat a címeket, amiken tartunk valamit. (Private Key in WIF)
 • A Zelcore fiókhoz több „zseb” is tartozik. (Payments, Income, Mining, stb.Ezeket kedvünk szerint átnevezhetjük.) Minden „zseb” valójában egy másik tárca, így több tárcánk van, amit egy alkalmazásban érünk el. Más-más tárca címmel rendelkeznek.
  Minden tárcához külön kell hozzáadnunk a különböző coinokat/tokeneket.
 • A Binance Smart Chain (BEP20), Ethereum (ERC20), stb. hálózatokon létező FLUX Token nem használható csomóponthoz vagy stakinghez!
  Ezek a tokenek különböznek, a bányászat által létrejött coinoktól.
 • Nem kötelező, de ajánlott a kétfaktoros azonosítás bekapcsolása. (d2FA) Megtehetjük az App > Zel ID menüpontban. Minimális díj megfizetésére van szükség! (0.0002 FLUX)

Tranzakciók a Flux hálózatán

Tranzakció teljesülési ideje:

 • Flux hálózatán (felhasználótól – felhasználónak)
  indított tranzakció teljesüléséhez 1 megerősített blokk szükséges. Ez maximum 2 perc.
 • A csomópont (node) üzemeltetéshez szükséges letét elfogadásához 100 megerősítés szükséges, maximum 3.5 óra.

Bányász szoftver

A Gminer-t vagy lolminer-t ajánljuk.

Bányász pool

Pool | Bányász társulásCsatlakozási címPool Fee
2Minersflux.2miners.com:90901.0%
HeroMinersde.flux.herominers.com:12000%

További bányász társulások

Kizárólag spekulatív jelleggel ajánljuk ennek az érmének a bányászatát!

Jó szerencsét kívánunk!

A megjelenített adatok rögzítésének dátuma: 2023.02.20.

A banyaszbazis.hu minden tartalma ingyenes!
Támogatási lehetőség
Bányász BázisFlux (FLUX) wallet: t1TLru9wqLk3XDjQN7888NrWPA5nDk6LcQx
FLUX (BEP20) wallet: 0x275fe39ab7d9ed77ce994ddc860f364b1c9dbb75

Kapcsolódó bejegyzések

Legutóbbi bejegyzések
(GPU bányászat – Érmék kategória)

Hibát találtál?

Jelentsd nekünk!

Kérdésed van?

Várunk közösségünkbe!

A banyaszbazis.hu minden tartalma ingyenes!

Ne maradj le semmiről!

Havonta 1-2 alkalommal ingyenesen küldünk neked egy összefoglalót a legfontosabb eseményekről, hírekről és legjobb lehetőségekről.